Nieuws September 2015

16-09

AS Roma - Barça 1-1

Woensdagavond heeft Barça het eerste duel in de Champions League van het seizoen gelijkgespeeld. In het Stadio Olimpico in Rome kwamen de Catalanen en de Romeinen niet verder dan 1-1

Zoals gebruikelijk begonnen de Blaugrana’s aanvallend aan het duel. Zo konden Luis Suárez en Lionel Messi Barça al in een vroeg stadium op voorsprong zetten, maar geen van beiden wisten te scoren. Halverwege de eerste helft wist Suárez dan toch voor de voorsprong te zorgen. Ivan Rakitić wist een diepe pass van Jérémy Mathieu goed te controleren en de Uruguayaan te bedienen. De aanvaller kopte de bal knap achter keeper Wojciech Szczesny. De Catalanen wisten daarna de score niet uit te breiden, waardoor de thuisclub nog gevaarlijk kon worden. Na een half uur spelen zag Alessandro Florenzi dat Marc-André Ter Stegen te ver voor zijn doel stond en schoot vlak over de middellijn richting doel. Ter Stegen kwam te laat en zag de gelijkmaker in zijn doel vallen. Beide ploegen wilden voor rust nog het verschil maken, maar dit lukte niet. Hierdoor werd de ruststand bepaald op 1-1.

Na rust had Barça het meeste balbezit, maar het Catalaanse team wist dit verschil niet in de score uit te drukken. Ook Neymar, in de eerste helft nauwelijks zichtbaar, had ook pech in de afwerking. Na iets meer dan een uur spelen moest invaller Rafinha een ongelukkige ingreep incasseren van Radja Nainggolan. De Belg zag hiervoor de gele kaart, terwijl de Braziliaanse middenvelder onder luid applaus het veld verliet. In het laatste gedeelte van het duel probeerde de Blaugrana’s het verschil te maken, maar zowel Messi, Suárez en Neymar konden reserve keeper Morgan De Sanctis, in het veld gekomen voor de geblesseerde Szczesny, niet passeren.

Bekijk HIER de samenvatting van Sport 1.

Opstelling Barça Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Alba, Busquets, Rakitić (61’ Rafinha, 65’Mascherano), Iniesta, Messi, Suárez en Neymar