Nieuws September 2016

22-09

Barça-Atlético 1-1

Het werd niet de avond waarop de beste aanval van La Liga superieur bleek tegenover de beste defensie van de Spaanse voetbalcompetitie. FC Barcelona en Atlético Madrid bleken juist aan elkaar gewaagd!

In een goedgevuld Camp Nou speelde Barça voor eigen publiek de eerste echte kraker van het seizoen. Atlético, in pikzwarte tenues, speelde al snel na het startsignaal hun klassieke schaakborddefensie en Barça oefende geduld uit, de bal rondspelend op zoek naar een gaatje in de verdediging.
Het was Ivan Rakitić die dit gaatje vond na enkele minuten van Barça-geweld: de Kroaat glipte het zestienmetergebied van Atlético in en verschalkte Jan Oblak met een kopbal: 1-0.

Na rust volgde een tegenslag voor Barça: Leo Messi, die 21 keer tegen Atlético scoorde en de Madrilenen daarmee tot zijn favoriete doelwit heeft gemaakt, strekte zichzelf iets te ver om een bal terug te winnen en enkele minuten later moest hij vervangen worden. Onmiddellijke testen wezen uit dat hij een spier heeft verrekt en naar verwachting een week of drie uit de running zal liggen.
Coach Diego Simeone koos voor de aanval en bracht Fernando Torres en Ángel Correa in het veld om de score gelijk te trekken. Die wissels bleken goud waard, want zij profiteerden van enkele opeenvolgende misstappen in de Barça-defensie. Torres prikte een pass door de benen van Gerard Piqué en bereikte Correa; Javier Mascherano maakte aanstalten om de aanvaller af te stoppen, maar gleed uit en Correa had daarmee alle ruimte om uit te halen en de 1-1 op het scorebord te zetten.

Beide teams konden hier geen verandering meer in brengen en moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Simeone heeft hiermee in ieder geval nog altijd niet gezegevierd in tien competitiewedstrijden tegen Barça sinds hij in het seizoen 2010/11 hoofdcoach van Atlético werd.

De impasse zet Barça op de derde plek van de Spaanse ranglijst, drie punten achter huidige koploper Real Madrid, die eerder op de avond gelijkspeelden (1-1) tegen Villarreal. Atlético staat vierde, één punt achter Barça.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, S. Roberto, Piqué, Mascherano, Rakitić, Busquets (’51 Gomes), Iniesta, Suárez, Neymar en Messi (59’ Turan).

Opstelling Atlético Madrid: Oblak, Savic, Juanfran, Luis, Godín, Griezmann, Koke, Ñíguez (60’ Torres)¸ Carrasco (73’ Partey), Gabi en Gameiro (60’ Correa).

Kijk HIER de samenvatting van Ziggosport Totaal terug.