Nieuws Oktober 2022

09-10

Barça - Celta 1-0

Al snel bleek duidelijk dat het team van Xavi Hernándes de bovenliggende partij was. In het eerste kwartier kregen de blaugranas geen grote kansen. Toch kwam Barça niet veel later op voorsprong door een intikker van Pedri. Na deze treffer kwam Celta meer uit de schulp. De bezoekers konden in de eerste helft geen vuist maken, waardoor de ruststand op 1-0 bleef.

Na rust werd Celta wel gevaarlijker, toen Gabri Veiga zijn inzet gekeerd zag door Marc-André Ter Stegen. De rebound van Óscar Rodriguez werd op zijn beurt gekeerd door Gerard Piqué. Jørgen Strand Larsen leek de gelijkmaker te scoren, maar de spits stond in een eerder stadium buitenspel. Hierna waren er geen grote kansen meer, wat een 1-0 eindstand betekende.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Baldé, Piqué, Marcos Alonso, Alba, Gavi, Busquets, Pedri, Raphinha, Lewandowski, Ferran Torres.