Nieuws December 2013

17-12

Barça door in Copa del Rey

Door een 3-0 overwinning in de return tegen Cartagena heeft FC Barcelona zich geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. Deze zullen begin januari 2014 worden gespeeld.

Het Catalaanse team begon sterk aan het duel en had meteen al het meeste balbezit. Cartagena had in de beginfase niets in te brengen en had twee verdedigende linies voor het eigen doel. De eerste kansen waren hierdoor voor de Blaugrana’s. Onder andere Cristian Tello en Neymar hadden hun vizier te hoog. De bezoekers waren in de eerste helft een maal dicht bij een treffer. Halverwege de eerste helft mocht de ploeg van Luis Garcia Tevenet een vrije trap nemen. Deze kwam verrassend genoeg tegen de paal. Na een half uur was het uiteindelijk toch raak voor Barça. De opgekomen rechter vleugelverdediger
Martín Montoya wist een knappe voorzet te geven, die onberispelijk werd binnen gewerkt door Pedro. Na dit doelpunt kregen de Blaugrana’s nog een aantal kleine kansjes, maar zonder succes.

Na rust trok het team van Tata Martino het duel definitief naar zich toe. Kansen waren er voor Cesc, Pedro en Neymar. Halverwege de tweede helft brak Tello door aan de linkerkant en wist de bal voor te geven. Cartagena verdediger was ongelukkig en werkte de bal achter zijn keeper, waarmee de voorsprong van Barça verdubbelde. Het Catalaanse team kon de wedstrijd na deze treffer uitspelen. Enkele minuten voor tijd wist Neymar de score te verhogen door een goede voorzet van Andrés Iniesta binnen te koppen en zo voor de 3-0 eindstand te zorgen.

Opstelling Barça: Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano (80’ Alba), Song, Sergi Roberto, Fàbregas (76’ Iniesta), Pedro (76’ Alexis) , Tello en Neymar.