Nieuws Augustus 2014

24-08

Barça-Elche 3-0

Barcelona is het seizoen met 3 punten gestart. De Blaugranas hadden geen probleem met Elche. Zelfs met 1 helft met 10 man waren de Blaugranas oppermachtig. De bezoekers werden overklast met een 3-0 overwinning. Vooral Messi liet zijn vorm weer zien.

De eerste helft was het Barcelona die het spel maakte. Elche kwam nauwelijks aan de bal en concentreerde zich op het tegenhouden van het aanvallende Barça. Bij Barcelona maakte aankopen Bravo, Rakitic en Mattieu hun debuut in een officieel duel voor Barcelona. Rafinha speelde zijn eerste Liga duel. Van Barça B was het Munir die de elf van Enrique compleet maakte. De jongeling was ook de eerste met een grote kans aan Barça kant. Een hard schot spatte uiteen op de lat van de jonge Blaugrana. Iniesta wist ook het houtwerk met een schot van ver te vinden. Uiteindelijk was het wie ander dan Messi die de opening treffer maakte. Busquets speelde de Argentijn hard in. De aanvaller nam goed aan, draaide weg en passeerde twee verdedigers. Met een geplaatst schot schoof hij de 1-0 binnen voor Barcelona. Vlak voor rust kreeg Enrique toch nog een tegenslag. Mascherano moest het veld met rood verlaten nadat hij de doorgebroken Rodrígues neerhaalde.

In de tweede helft was er aan helemaal niets te merken dat Elche met een man meer in het veld stond. Barça overklaste de bezoekers. Debutant Munir zette dit overwicht al snel om in een goal. Rakitic zag zijn pass via het hoofd van een Elche speler net over de verdediging landen in de voeten van Munir. De jonge Blaugrana schoot snel en knap binnen voor de 2-0.  Messi maakte de score nog groter. De Argentijn omspeelde een aantal Elche verdedigers vervolgd door een prachtig bekeken schot. De bal krulde knap om doelman Tyton het doel in voor de 3-0. Hoewel Barcelona een versnelling langzamer ging spelen bleef Elche ongevaarlijk. Een vierde goal voor Barça hing in de lucht maar bleef uit waardoor het 3-0 bleef.

Enrique is het seizoen goed begonnen met een eenvoudige overwinning op Elche. De vorm van zijn sterspeler Messi zal hem het meest positief stemmen. Ook de nieuwe spelers hebben aardig hun draai gevonden. Volgende week zondag 19.00u is Villarreal de volgende tegenstander.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Mascherano, Mathieu, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Rafinha, Messi en Munir