Nieuws Mei 2014

03-05

Barça-Getafe 2-2

Barcelona moet definitief afscheid nemen van de titel. In eigen huis waren de Blaugranas beter maar was het toch Getafe dat in de laatste minuut een gelijk spel eruit wist te trekken. De titel in nagenoeg onbereikbaar geworden.

Voor het duel werd eerst de overleden Tito Vilanova herdacht. Op de schermen in Camp Nou was een video van de oefenmeester te zien. Bij opkomst werd er op de tribune een groot spandoek uitgerold met de tekst Tito, per sempre etern, Tito, voor altijd eeuwig.

Na de herdenking kon het duel beginnen. Zoals verwacht ging Getafe met bijna alle spelers op eigen helft spelen. Barcelona probeerde dan ook door de verdediging heen te combineren. Ook een paar keer werd het schot gezocht. De eerste treffer werd uiteindelijk gemaakt door Messi. Alves behield op de vleugel het overzicht en gaf knap af op de Argentijn. Messi schoot de bal met gevoel binnenkantvoet in de kruising. Toch lukte het de Blaugranas niet om met een voorspong te gaan rusten. Uit een curieuze vrijtrap maakte Lafita de gelijkmaker. De bal werd ophoog gewipt waarna Lifita de bal met de arm aannam en direct binnen schoot. De grensrechter zag de handsbal en vlagde ook maar de scheidsrechter overrulede zijn assistent. Met die stand gingen beide team dan ook rusten.

De tweede helft was het verhaal hetzelfde. Getafe met zijn allen voor de goal. Barcelona probeerde er door heen te komen met combinaties. Uiteindelijk was het Alexis die uit een rebound de 2-1 wist te maken nadat Pedro’s schot geblokt werd. Lang leek het erop dat dit de eind uitslag zou worden. Maar het is niet het seizoen voor Barcelona. In de extra tijd moesten de Blaugranas in eigen huis buigen voor Getafe. De bezoekers gingen de laatste minuut met zijn alle naar voren. Weer Lafita wist uit een kopbal de 2-2 te maken.

Helaas geen overwinning voor Tito en zo lijkt de titel mijlenver. Morgen spelen de teams uit Madrid.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Alves, Bartra, Mascherano, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Alexis, Pedro en Messi

Gerelateerd nieuws