Nieuws April 2014

14-04

Barça Juvenil A Europees Kampioen

Maandagmiddag stond de Juvenil A van FC Barcelona tegenover de A-jeugd van Benfica voor de finale van de UEFA Youth League. Dankzij twee doelpunten van Munir en één van Tarin werd Benfica eenvoudig opzij gezet.

Na acht minuten spelen wat het al raak voor de jongens van La Masia. Tarin kon de rebound makkelijk binnenschieten en zette daarmee de Catalaanse ploeg op een 0-1 voorsprong. Kort daarna kreeg Benfica een penalty toegekend, maar de Portugezen verzuimde deze te verzilveren, Balde schoot tegen de lat. Hierdoor kon Barça voor rust de score nog verdubbelen. Adama behaalde de achterlijn en kon de bal makkelijk terug leggen op Munir die de bal goed binnenschoot en hiermee de stand op 0-2 bracht.

In de tweede helft ging Benfica meer druk zetten op het doel van Barça en kreeg hierdoor enkele kansen, maar de spelers van Barça lieten zien dat ze ook goed kunnen verdedigen. Door deze wijze van spelen van Benfica, kreeg de Catalaanse ploeg ook meer ruimte om de mini Champions League te beslissen, maar Adama en Munir stuitte op Benfica keeper Graça. Toch was het topscoorder van het toernooi, Munir, die enkele minuten voor het einde, de wedstrijd op een schitterende manier besliste. Dit was niet alleen zijn tweede doelpunt van de middag, maar ook zijn elfde doelpunt in de UEFA Youth League.

De spelers van de Juvenil A hebben met het winnen va de Champions League voor spelers onder de negentien laten zien dat La Masia een geweldige opleiding is voor voetballers. Het gehele toernooi bleven zij ongeslagen, alleen AC Milan hield de ploeg in de groepsfase op een 1-1 gelijkspel. In de groepsfase werd er ook twee keer overtuigend gewonnen van Ajax. In Barcelona werd het 4-1 en in Amsterdam won de Europees Kampioen met 0-4.