Nieuws September 2017

12-09

Barça - Juventus 3-0

De blaugranas zijn deze jaargang van de Champions League goed begonnen. In het eigen Camp Nou wist het team van Ernesto Valverde met 3-0 van Juventus te winnen.

De eerste helft ging gelijk op. Aanvankelijk hadden de Italianen de gevaarlijkste kansen, maar wisten dit niet af te ronden. Barça had het balbezit en wist naarmate de eerste helft vorderde het heft in handen te nemen. Na twintig minuten mocht Barça een vrije trap nemen. Het vizier van Lionel Messi stond te laag, waardoor zijn inzet door de muur werd gekeerd. In de rebound schoot Luis Suárez op doel, maar Buffon redde knap. Toch duurde het tot de laatste minuut voor rust voordat de Catalanen wisten te scoren. Messi wist op aangeven van Suárez Barça op voorsprong te zetten en bepaalde de ruststand op 1-0.

Het team van Valverde zette het goede werk van de eerste helft na rust voort, maar moest toezien dat ‘de Oude Dame’ via Paulo Dybala gevaarlijk kon worden, maar het schot van de Argentijn ging over. Zijn landgenoot aan Catalaanse zijde had eveneens pech. Zin inzet ging via de paal en de rug van Buffon over de achterlijn. Toch kon de Juve doelman niet voorkomen dat Barça op een 2-0 voorsprong kwam. Ivan Rakitić kreeg de bal voor zijn voeten en twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard in het net. Halverwege de tweede helft wisten de blaugranas de winst definitief binnen te halen toen Messi de 3-0 binnen wist te werken. Na deze treffer leken beide ploegen de wedstrijd uit te willen spelen. Zowel Barça als Juve wisten geen grote kansen meer te creëren, waardoor de 3-0 werd bepaald.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitić (77’ Paulinho), Busquets, Iniesta (83’ Gomes), Dembélé (69’ Sergi Roberto), Messi en Suárez.