Nieuws Mei 2022

22-05

Barça - Lyon 1-3

FC Barcelona heeft de finale van de Women's Champions League verloren van Olympique Lyon. De Franse grootmacht won vijf keer achter elkaar de cup met de grote oren, maar werd vorig jaar onttroond door Barça. Na het perfecte competitieseizoen zonder éénmaal puntverlies te lijden ging Barça op zoek naar prolongatie van de Champions League, maar een rampzalige eerste helft gooide roet in het eten. De Barça-dames kwamen met 0-3 achter en wisten uiteindelijk zelf maar eenmaal te scoren - een pijnlijke nederlaag in een prachtig seizoen voor de dames van Jonatan Giráldez. 

De Barça-vrouwen en de dames van Lyon trokken ten strijde in Turijn, met veel supporters om ze aan te moedigen. Lyon is de club met de beste historie in het vrouwenvoetbal, maar Barça ging desondanks als favoriet het duel in. In de competitie stond er geen maat op de ploeg van Alexia en Hermoso, maar in Turijn ging het snel mis. Henry schoot al na 6 minuten prachtig raak met een pegel van afstand in de kruising. De andere goals van Lyon volgden snel en de verdediging van Barça zag er slecht uit bij beide goals. Ballon d'Or-winnares Ada Hegerberg kopte de 0-2 tegen de touwen en Macario zorgde voor de 0-3.

Nog voor rust scoorde Alexia een mooie goal door in te lopen in de zestien en hard en laag binnen te schieten, maar dichterbij kwam de ploeg niet in de tweede helft. Lieke Martens viel het laatste half uur in maar ook zij kon geen slotoffensief forceren. Het seizoen voor de Barça-dames is echter nog niet voorbij, want de dubbel ligt nog in het verschiet. Barça speelt komende week nog de halve finale en eventueel de finale van de Copa de la Reina en kan op die manier het seizoen toch nog mooi afsluiten.

Foto: www.fcbarcelona.cat