Nieuws Januari 2024

31-01

Barça - Osasuna 1-0

Op woensdagavond wisten de blaugranas met de nodige moeite te winnen van Osasuna. Het team van Xavi wist pas in de tweede helft het verschil te maken.

Al binnen tien minuten moest coach Xavi Ferran Torres wisselen voor Fermín Lopez vanwege een blessure. De blaugranas hadden in deze eerste helft wel het meeste balbezit, maar dit leidde helaas niet tot grote kansen. De bezoekers uit Pamplona leken voor rust al genoegen te nemen met een punt. Helaas kwam dit het spel niet ten goede en werd er voor rust niet gescoord.

Na rust leek Xavi zijn mannen met wat meer vuur het veld in te hebben gestuurd. Hoe Barça het probeerde, het lukte niet om de bus voor het doel van Osasuna uit elkaar te spelen. Na iets meer dan een uur wisten de Catalanen toch op voorsprong te komen door een knappe goal van invaller Vitor Roque. Na deze treffer wilde de Catalanen de voorsprong uiteraard nog wel vergroten, maar grote kansen kreeg de ploeg niet meer. Hierdoor bleef het bij 1-0.

Opstelling Barça: Peña, Cancelo, Cubarsi, Araújo, Koundé, Frenkie de Jong, Pedri (77’Romeu), Gündoğan, Ferran Torres (8’ López (62’ Vitor Roque)), Lewandowski, Yamal