Nieuws Oktober 2012

07-10

Barça - Real Madrid 2-2

In een enerverend en vermakelijk duel heeft
FC Barcelona vanavond gelijk gespeeld tegen aartsrivaal Real Madrid. Na negentig spannende minuten stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord.

Dit was gezien de kansenverhouding ook wel een verdiende uitslag. De eerste helft was namelijk voor Real Madrid geweest qua kansen en mocht de ploeg van Tito Vilanova blij zijn met een 1-1 ruststand. De wedstrijd begon wat rommelig en aftastend en de eerste kans was duidelijk voor de bezoekers. Benzema raakte een harde voorzet echter verkeerd. Even hierna was het toch raak. Ronaldo werd vrij gespeeld op links en de Portugees schoot de bal hard in de korte hoek. Dit leidde een slechte fase in van de blaugranas en Real voelde dit perfect aan. Een vloeiende aanval kwam voor de voeten van opnieuw Benzema maar gelukkig raakte de Fransman dit keer de paal Ook de rebound was niet besteed aan Di Maria. Barça leek hierdoor wakker geschud en trok ten aanval. Pepe beoordeelde een hoge bal verkeerd en Messi profiteerde hiervan door de bal fraai langs de kansloze Casillas te tikken, Deze gelijkmaker leek te leiden tot een rustige fase bij beide ploegen want tot aan de rust gebeurde er nog vrij weinig.

Na de thee was dit zeker anders. Real begon opnieuw fel en claimde al snel een strafschop maar de overtreding was in de ogen van de scheidsrechter niet zwaar genoeg voor een penalty. Kort hierna was er ook een claim aan de andere kant maar Pepe tikte de bal net weg voor de voeten van Iniesta. Barça voerde de druk op en met name Xabi Alonso speelde met vuur door het maken van een aantal overtredingen die rijp waren voor geel. Uit een van die overtredingen schoot Messi op prachtige wijze raak waardoor er weer een voorsprong was van 2-1. Het stadion ging achter de ploeg staan en nu leek Real rijp voor de slacht. Echter kwamen de Koninklijke vrijwel uit het niets op 2-2. Özil had een mooie pass in huis voor Ronaldo die oog in oog met Valdés opnieuw niet faalde. Hierdoor leek Barcelona ook op twee gedachten te gaan hinken. De ploeg had duidelijk de vorm om te gaan winnen maar het wist ook dat Real levensgevaarlijk was tegen de toch verzwakte verdediging. De beste kansen waren dan ook nog vlak voor tijd. Montoya rondde een fraaie aanval af met een mooi schot op de lat en Pedro was nog een keer gevaarlijk na een fraaie diepe pass van Iniesta maar een overwinning zat er helaas niet meer in.

Hiermee bleef de ploeg van Vilanova dus ongeslagen en behoudt het de voorsprong van acht punten op Real Madrid.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves (27' Montoya), Alba, Mascherano, Adriano, Iniesta, Xavi, Busquets, Pedro, Fàbregas (61' Alexis) en Messi