Nieuws December 2013

14-12

Barça-Villarreal 2-1

Barcelona heeft gewonnen tegen de nummer 5 in La Liga Villarreal. De Blaugranas wonnen met 2-1 van El Submarino Amarillo. Invaller Xavi bleek uiteindelijk belangrijk te zijn voor het team van Tata Martino.

Martino startte met Song op de plek van Xavi die rust kreeg. De Blaugranas hadden het meeste balbezit maar deden er maar weinig mee. De grootste kans was voor diezelfde Song. De middenvelder kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten uit een hoekschop en knalde de bal hard op de paal. Verder was er weinig te beleven. Barça kwam uiteindelijk na een half uur toch op voorsprong. Door een enigszins makkelijke strafschop, Alba schoot de bal tegen de hand van Mario in de 16, mocht Neymar de openingstreffer maken. Alexis faalde nog om in de eerste helft de tweede te maken. Doelman Asenjo redde de inzet van de Chileen knap.

De tweede helft kwamen de bezoekers zelfs langszij. Uit een hoekschop was het Musacchio die hard binnen knikte. De Argentijnse verdediger kwam goed voor zijn directe tegenstander Bartra. Barcelona moest opnieuw opzoek naar een terffer. Met de wissel van Xavi konden de Blaugranas pas echt het verschil maken. Het tempo ging omhoog en de kansen diende zich steeds maar aan. Cesc was dichtbij maar weer Asenjo stond in de weg. Neymar beloonde het goede werk uiteindelijk. Cesc lifte de bal over de verdediging op de net niet buitenspel staande Alexis. Die nam de bal aan hield het overzicht en gaf af aan Neymar. De Braziliaan kon makkelijk binnen tikken voor de 2-1. Aan het eind van het duel zat een extra treffer er nog aantal keer in. Helaas werden de sterke uitbraken en het goede spel in de laatste 20 minuten niet beloond met een extra doelpunt.

In Pamplona moest Real Madrid eerder al tevreden zijn met een gelijkspel tegen Osasuna. Hiermee is het gat met de koninklijke weer 5 punten. Atlético Madrid komt zondag nog in actie. De nummer 2 in la Liga neemt het op tegen Valencia. Barcelona heeft in ieder geval hun 3 punten weer binnen. De samenvatting kunt u hier bekijken.

Opstelling Barça: Pinto, Montoya, Piqué, Bartra, Alba, Sergio Busquets, Song (Xavi), Iniesta, Alexis (Pedro), Cesc (s. Roberto) en Neymar