Nieuws November 2015

08-11

Barça - Villarreal 3-0

De Blaugrana’s hebben voor de interland break geen fouten gemaakt en van Villarreal gewonnen. In het eigen Camp Nou werd het 3-0 voor het team van Luis Enrique.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan het duel. Zowel Barça als Villarreal maakten er een open en aantrekkelijk duel van. De Blaugrana’s hadden de controle over de wedstrijd en kregen ook de beste kansen. Munir, Luis Suárez en Neymar konden het team van Lucho op voorsprong zetten, maar hadden pech in de afwerking. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Jérémy Mathieu. De Franse verdediger schoot hard op doel, maar stuitte op Alphonse Areola. The Yellow Submarine kon via onder andere Roberto Soldado er gevaarlijk uitkomen, maar wisten voor rust ook niet te scoren.

Na rust schroefde Barça het tempo iets op en werd hierdoor gevaarlijker. In de openingsfase van de tweede helft kreeg Munir een paar goede kansen, maar trof geen doel. Nog binnen het uur kwamen de Catalanen op voorsprong toen Neymar na een fraaie pass van Sergio Busquets wist te scoren. De ban leek gebroken, waardoor de ene mooie aanval de andere opvolgen. Zo kwam Andrés Iniesta net een teenlengte te kort om de score te vergroten. Tien minuten na de openingstreffer werd het duel beslist. Munir werd in het strafschopgebied van Villarreal onderuitgehaald, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Deze penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Luis Suárez, die voor de 2-0 zorgde. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Neymar, die de bal na een combinatie met Suárez fraai meenam en achter keeper Areola wist te schieten en zo voor de 3-0 zorgde.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Piqué (82’ Barta), Mathieu, Alba, Busquets, Roberto, Iniesta, Munir (79’Sandro), Suárez en Neymar

Bekijk HIER de samenvatting van Sport 1.