Nieuws December 2011

30-12

Barça weer aan het werk

Na bijna een week doorgebracht te hebben met hun families, keerde het eerste team donderdagmiddag terug naar het Ciutat Esportiva om weer aan het werk te gaan. In de eerste training na de kerstonderbreking werkte Pep Guardiola met vijftien spelers uit het eerste team en vier spelers uit Barça B: Cuenca, Muniesa, Sergi Roberto en Montoya.

Een van de afwezigen was Maxwell, die wel in Barcelona is, maar toestemming kreeg om de training te missen wegens persoonlijke redenen. Tijdens de vakantie was er namelijk ingebroken in het huis van de Braziliaanse fullback.

Het vizier van de Barça-spelers staat nu volledig op de ontmoeting met Osasuna in de ronde van de laatste zestien van de Spaanse bekercompetitie (4 januari, Camp Nou, 22:00 uur). Alexis Sánchez was de enige speler die apart trainde van de groep, terwijl Iniesta, die geblesseerd raakte in de bekerwedstrijd tegen Hospitalet, in de sportschool werkte.

Over een paar dagen zullen Lionel Messi en Dani Alves zich weer bij de groep voegen. De Braziliaan keert 31 december terug naar Barcelona; Messi meldt zich weer op 2 januari.

Vrijdag werkt Barça een dubbele trainingssessie af in de ochtend en vroege avond, beiden achter gesloten deuren. De laatste training van 2011 is op zaterdagochtend, waarvan de eerste vijftien minuten toegankelijk zullen zijn voor de pers. Thiago zal op de persconferentie na de training het woord doen.

Overigens zal Barcelona, zoals elk jaar, binnenkort weer een voor het publiek toegankelijke trainingssessie houden. In 2012 zal dat op donderdag 5 januari gehouden worden om half twaalf in het Mini Estadi.