Nieuws Maart 2020

08-03

Barcelona - Sociedad 1-0

FC Barcelona heeft op zaterdagavond in La Liga een noodzakelijke overwinning geboekt tegen Real Sociedad. Het werd vlak voor tijd 1-0 door een strafschop van Leo Messi. Hierdoor heeft Barça zich hersteld van de nederlaag in El Clásico, alhoewel het niet helemaal soepel liep in eigen huis tegen de Baskische bekerfinalist. Bij Barça speelde sits Braithwaite voor het eerst in de basis en hij hielp de ploeg in de eerste helft om enkele kansen te veroorzaken. Messi miste echter een paar mogelijkheden en aan de andere kant was Ødegaard dichtbij een goal.

Pas in het tweede bedrijf kwam de wedstrijd echt los. Tien minuten voor tijd maakte Le Normand hands, en na tussenkomst van de VAR werd besloten een strafschop te geven. Dat kon men wel aan Messi overlaten, dus werd het 1-0. In de extra tijd leek Alba nog de 2-0 te scoren, maar die treffer werd afgekeurd omdat de linksback net buitenspel stond. Barça gaat hierdoor tijdelijk weer aan kop in Spanje, maar Madrid komt op zondag in actie.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Piqué, Semedo, Lenglet, Alba; Frenkie, Busquets,  Rakitic (‘74 Vidal); Braithwaite (‘89 Firpo), Messi, Griezmann (‘85 Fati)