Nieuws Februari 2014

09-02

Bij winst in Sevilla weer koploper

Zondagavond om 21.00u zal Barcelona het nemen tegen Sevilla. Na het verlies van vorige week tegen Valencia moet er gewonnen worden. Helemaal nadat Atlético Madrid zaterdagavond de koppositie verspeelde zijn de verwachtingen hooggespannen. Uit bij Almeria werd er 2-0 verloren. Real Madrid wist wel te winnen. In Bernabeu wonnen ze met 4-2 van Villarreal. Barça kan bij winst dus weer de koppositie overnemen.

Tegenstander Sevilla bezit de 7e plek in la Liga en zal alles behalve een makkelijk tegenstander worden. Iedereen weet het eerste duel van dit seizoen in Camp Nou nog wel. De Blaugranas kwamen op een 2-0 voorsprong met een kopgoal van Alves en een mooie treffer van Messi. Toch kwam Sevilla terug. In de 79e minuut was het Rakitic met de 2-1 en 1 minuut voor het einde bracht Coke Sevilla zelfs langszij. Toch won Barça in extremis door een doelpunt van Alexis. Na een mooie rush van Messi schoot de Chileen de bal knap langs de doelman en won Barcelona nipt.

De Blaugranas landde vandaag rond de middag in een regenachtig Sevilla. Bij de selectie zit ook Afellay. De Nederlander viel in eerste instantie buiten de selectie maar mag vanwege de afwezigheid van Puyol alsnog mee. De Aanvoerder heeft last van zijn rug.

Om 21.00u zal de aftrap zijn in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Wij doen live verslag van het duel via twitter. Volg ons hier!