Nieuws December 2013

16-12

Blik op Manchester City

Tijdens de Champions League loting van 16 december is FC Barcelona gekoppeld aan Manchester City voor de ronde van de laatste zestien. De heenwedstrijd is in het Etihad Stadion op 18 februari; de return in Camp Nou op 12 maart.

De Engelse formatie is zeker geen underdog. City was één van de sterkste ploegen in de lotingspot van de ‘runners up’, oftewel de nummers twee van de poulefase. De ploeg eindigde in Groep D net achter Bayern München met één doelpunt minder, ondanks dat ze de Duitsers wisten te verslaan in München.
Onder coach Manuel Pellegrini, een trainer met veel La Liga ervaring, spendeerde de Engelse landskampioen van 2011/12 afgelopen zomer een behoorlijke som geld om Fernandinho, Ovetic, Navas, Negredo en Demichelis binnen te halen en toe te voegen aan een al met sterren bezaaide selectie. Namen als Agüero, David Silva, Samir Nasri en Edin Dzeko zijn bekend, maar een van die andere sterren is natuurlijk Yaya Touré, een voormalige blaugrana held, die nu, drieëneenhalf jaar na te zijn vertrokken uit Barcelona, weer tegenover zijn oud-ploeggenoten staat.

Ondanks hun enorme rijkdom en de kwaliteit van de ploeg zal het dit keer voor het eerst zijn dat City uitkomt in de ronde van de laatste zestien van het Europese toernooi. De afgelopen twee seizoenen werden de Engelsen steeds in de groepsfase al geëlimineerd, maar na hun geweldige zege op Bayern München zijn ze zeker weten kanshebbers.
Momenteel bezetten ze in de Premier League de vierde plek, drie punten achter koploper Arsenal, die ze vorig weekend overigens geheel wegspeelden met een 6-3 overwinning in het Etihad.