Nieuws Augustus 2010

28-08

Celta de Vigo-Barça B 1-2

Het Barcelona B team heeft met twee goals van Jonathan Soriano en Andreu Fontàs voor het best denkbare debuut in de Segunda División A gezorgd. Het team van Luis Enrique heeft duidelijk veel geleerd van de trainingen met het eerste elftal en waardevolle ervaring opgedaan in het pre-seizoen.

Niet alleen de gemaakte goals waren belangrijk voor het veilig stellen van de 3 punten, ook de prestaties van keeper Rubén Miño zorgde ervoor dat de thuisploeg geen gelegenheid kreeg om meer dan één goal te scoren.

De eerste goal werd vlak voor de rust in de 28e minuut door Soriano gemaakt na een voorzet van Nolito. In de eerste minuut na de rust werd de voorsprong door Fontàs verdubbeld. Hierna deed het team van Luis Enrique er een stapje bij en had meerdere mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar het was uiteindelijk David Rodríguez die in de 73e minuut voor de thuisploeg scoorde. Keeper Miño hield het hoofd koel, weerde alle aanvallen af en werd daarmee de matchwinnaar. 

Opstelling Barcelona B: Miño, Montoya, Bartra, Planas (76’: Abraham), Romeu, Thiago, Dos Santos, Benja (60’: Carmona), Nolito en J.Soriano (72’: Saúl)

Klik hier voor de samenvatting