Nieuws September 2020

04-09

Debuut Ansu Fati voor Spanje

Datum: donderdag 3 september. Tegenstander: Duitsland (in Stuttgart); eindstand 1-1 in blessuretijd. Vanaf de aftrap zit Ansu Fati op de bank in de hoop dat hij mag invallen. En jawel hoor: in de 46e minuut valt Ansu in voor Jesús Navas. Zijn officiële debuut! Leeftijd: 17 jaar en 308 dagen! Hiermee is hij de op één na jongste speler in La Roja.

Onwennig in het begin maar dat lijkt me logisch.. Hoe meer de wedstrijd vorderde hoe meer Ansu Fati liet zien dat hij niet voor niets geselecteerd was. Steeds sterker aan de bal, op zoek naar het Duitse doel. Hij scoort zelfs een doelpunt, maar die wordt helaas afgekeurd door het betere duw- en trekwerk van Sergio Ramos. 1-1 door Gayá.

FC Barcelona is trots op de nieuwbakken international. We gaan nog veel van hem zien: bij Barça en bij het nationale elftal. Een geslaagd debuut. Laten we hopen dat hij zich ontwikkelt tot een vaste waarde. Ansu Fati: gefeliciteerd met je debuut en veel succes in je verdere carrière!