Nieuws Augustus 2011

25-08

Del Bosque roept Martín Montoya op

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque heeft donderdag bekend gemaakt dat hij zes spelers Jong Spanje heeft opgenomen in zijn selectie, waaronder Martin Montoya van Barça B, voor de komende interlands met Chili, een oefeninterland, en Liechtenstein, in het kader van de EK-kwalificatie. Eerder deze zomer veroverde Jong Spanje in Denemarken het EK Onder-21. “We zijn erg geïnteresseerd in de jonge spelers die zich al bewezen hebben in de jeugdteams”, aldus Del Bosque.

De andere twee mogelijke debutanten zijn Álvaro Dominguez (Atlético Madrid) en Alberto Botía (nu Sporting Gijon, maar ook hij is opgeleid bij La Masia). Jongelingen Javi Martinez, Juan Mata en Thiago Alcántara maken ook deel uit van de selectie van la furia roja. Martinez en Mata hebben al meerdere A-interlands achter hun naam staan en werden een jaar geleden wereldkampioen in Zuid-Afrika. Thiago maakte eerder deze maand in en tegen Italië zijn debuut.

“Ik ben verrast door de oproep van Montoya”, vertelde Josep Guardiola donderdag. “Del Bosque heeft een warm gevoel bij Barcelona, maar het is toch bijzonder dat hij een speler van Barça B oproept. Nog even en de selectie van Spanje bestaat uit elf spelers van Barcelona”, zei hij met een knipoog.

Maar liefst negen spelers van Barcelona maken deel uit van de selectie voor de duels met Chili (oefeninterland) en Liechtenstein (EK-kwalificatie). Naast Montoya zijn ook Victor Valdés, Sergi Busquets, Thiago Alcántara, Cesc Fàbregas, Xavi, Andrés Iniesta, David Villa en Pedro opgeroepen. Carles Puyol en Gerard Piqué zijn geblesseerd.

Del Bosque hecht geen waarde aan het feit dat een groot deel van zijn selectie uit spelers van Barcelona bestaat. “Real Madrid staat ook vijf spelers af. Voorheen waren er ook spelers van Villarreal en Valencia bij, maar zij spelen nu elders. Er is sprake van veel concurrentie. Sommigen verdienen het om een oproep te krijgen, maar dat zou dan ten koste gaan van de spelers die het nog meer verdienen.”