Nieuws Juni 2011

08-06

Dit was een perfect seizoen

David Villa streek neer bij Barça TV om een enthousiaste analyse te geven van zijn eerste seizoen als Barça-speler. De aanvaller liet weten dat het bijna onmogelijk zal zijn om te verbeteren wat er dusver is behaald.

Hij kwam en paste meteen binnen de groep. David Villa mag opscheppen over het feit dat hij al in zijn eerste seizoen bij Barça de Liga en de Champions League gewonnen heeft. Onmogelijk om dat te overtreffen? Een trotste Villa: “Ik denk dat de balans bijna perfect is, ondanks dat we verslagen zijn in de finale om de Spaanse Cup. Het belangrijkste is hoe het team heeft gestreden en hoe we alles hebben gegeven in alle competities.”

Niet in zijn stoutste dromen had David Villa durven voorstellen dat hij een jaar na zijn transfer naar Barça al gefotografeerd zou worden naar de trofeeën van de Liga en Champions League, en de Spaanse Super Cup, de drie competities die hij in zijn eerste seizoen met de Catalaanse ploeg in de wacht sleepte. Villa: “Het is een foto om van te dromen. Ik ben heel gelukkig met hoe alles gelopen is van dag één tot nu. Het lot besloot dat ik dit jaar naar Barça zou gaan en ik ben dolgelukkig.”

Met het oog op de resultaten lijkt het onwaarschijnlijk dat het team de verdiensten van de afgelopen drie seizoenen nog kan verbeteren. Villa is zich geheel bewust hiervan, maar gelooft ook dat er altijd ruimte voor verbetering is. Villa: “Men kan zich altijd verbeteren. We moeten op dezelfde manier doorgaan en proberen om er volgend jaar weer te staan, en weer gefotografeerd worden naast zelfs nog meer trofeeën.”

David Villa moet nog even wachten met het vieren van de zomerstop tot hij gespeeld heeft met het Spaanse elftal in de twee vriendschappelijke ontmoetingen in de VS en Venezuela op 4 en 7 juni. Villa: “Met mijn familie en vrienden zal ik genieten van alles waarvan ik tijdens het seizoen niet zo kon genieten. Ik ga er even tussenuit, zodat ik in staat ben om het nieuwe seizoen met nog meer energie en enthousiasme tegemoet te gaan.”