Nieuws Oktober 2014

20-10

Enrique vs de Boer

Dinsdag staan Barça en Ajax weer tegenover elkaar. Oud ploeggenoten Luis Enrique en Frank de Boer treffen elkaar hiervoor het eerst als coaches. De twee speelde 5 jaar lang samen bij Barcelona. Enrique was al een Barça zwaargewicht toen de Boer bij Barcelona kwam. De huidige Barcelona trainer zat toen al in zijn derde seizoen voor de Blaugranas.

Net als vorig jaar treffen de twee teams elkaar in de Champions League groepsfase. Vorig jaar wonnen de Blaugranas met 4-0 van de Amsterdammers mede door een excellerende Messi. Uit had Barça het een stuk moeilijker. Misschien was het 2-1 verlies bij Ajax wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het was ook de start van een slechte reeks.

Dit jaar beginnen beide ploegen weer op nul. Ajax speelde de eerste 2 duels gelijk en staat met 2 punten derde. Barcelona won het eerste duel maar moest in PSG zijn meerdere herkennen. De Blaugranas staan dan ook tweede in de poule. Het zal zeker geen walk over worden zeker met het zicht op komend weekend waar Barcelona het duel tegen Real Madrid heeft gepland. Daarnaast weer Enrique als geen ander dat hij zijn oud medespeler Frank de Boer niet moet onderschatten.