Nieuws Februari 2018

04-02

Espanol - Barça 1-1

 De 3e derby van Barcelona in 2 weken tijd werd gespeeld onder erbarmelijke omstandigheden. De regen viel met bakken uit de hemel, de plassen op het veld werden steeds groter en het was een kunst om de bal te laten rollen.
Valverde had besloten om Messi, Jordi Alba en Sergi Roberto op de bank te laten.
Het was te duidelijk te merken aan het spel van Barça. In de eerste helft werd geen enkele kans gecreëerd. Alleen een schot van Coutinho had beter lot verdiend dan de lat. Maar ook hij wist verder niet het verschil te maken.
Na de rust een zelfde beeld. Zodat Valverde besloot om toch maar te gaan wisselen. In minuut 59 bracht hij alsnog Messi en Sergi Roberto voor Alcacer en Semedo. Het hielp vooralsnog niet. Integendeel, het was Espanol dat 5 minuten later een voorsprong wist te nemen. Ook Jordi Alba kwam nog voor Digne om de linkerkant van meer aanvallende impulsen te voorzien.
De druk werd weliswaar opgevoerd, maar het Barça tiki-taki kon niet worden uitgevoerd. Het moets dan ook uit een spelhervatting komen en dat gebeurde ook in de 83e minuut. Messi deponeerde uit een vrije trap de bal op het hoofd van Piqué, die de doelman van Espanol wist te verschalken.
Het was het laatste wapenfeit in het waterballet dat eigenlijk niet had mogen plaatsvinden.

Opstelling Fc Barcelona: Ter Stegen, Semedo (59. Sergi Roberto), Piqué, Umtiti, Digne (75. Jordi Alba), Paulinho, Busquets, Iniesta, Alcacer (59. Messi), Luis Suárez, Coutinhou

83. 1-1 Piqué