Nieuws Maart 2011

08-03

FC Barcelona - Arsenal 3-1

Barça heeft ten koste van Arsenal de kwartfinale van de Champions League bereikt. Na het verlies in het Emirates Stadium (2-1 res.), werd het in Camp Nou 3-1 voor de Catalanen.

In de eerste helft groef Arsenal zich in, waar Barça veelvuldig op zoek ging naar een gaatje in de Londense muur. Arsenal had alles goed staan en trapte niet in de listige balletjes van voornamelijk Xavi. Er waren wat hele kleine kansjes, maar Szczesny stond goed te keepen. Zo goed zelfs, dat hij in de negentiende minuut zijn vinger blesseerde. Hij moest het veld verlaten en Almunia werd zijn vervanger. Barça bleef zoeken naar een doelpunt, waar Arsenal massaal bleef verdedigen. De wedstrijd werd wat grimmig na een paar opstootjes en Arsenal pakte de onontkoombare gele kaarten. Door de blessure aan Londense zijde, werd er maar liefst 5 minuten doorgevoetbald. In de derde minuut van extra tijd maakte Fabregas een verkeerd hakje bij zijn eigen zestienmetergebied. Na een goede aanname passeerde Messi keeper Almunia met een briljante wippertje, om vervolgens de bal in het net te schieten: 1-0. Camp Nou ontplofte en besefte dat het zojuist iets bijzonders had meegemaakt. 1-0 werd ook de ruststand, een terechte score.
In de tweede helft gingen beide ploegen verder waar ze mee bezig waren: Arsenal verdedigde en Barça was zoekende. En toch viel het doelpunt aan de andere kant. Busquets kopte een corner achter zijn eigen keeper, waarna de spanning volledig terug was. Even leek Barça de draad kwijt, maar dit werd al gauw opgeheven door een rode kaart van Persie. Nadat hij werd teruggefloten voor buitenspel, schoot hij de bal alsnog richting goal. “Doorspelen na een fluitsignaal”, oordeelde de scheidsrechter en van Persie kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken.
Twintig minuten voor het eindsignaal werd het goede spel van Barça beloond: een opkomende Iniesta schoot de bal naar Villa, die de bal in één keer doorkaatste naar Xavi. Xavi bleef rustig en schoot de 2-1 achter Almunia. Een gelijke stand, maar Barça wilde én rook meer. Niet veel later wordt Pedro gevloerd en Busacca wijst naar de stip. Messi benutte dit kansje en een verlenging werd niet meer mogelijk: 3-1. Arsenal brak nog één keer gevaarlijk uit, maar Mascherano greep uitstekend in. In het vervolg kreeg de ingevallen Afellay nog twee kansen, maar de stand bleef hangen op 3-1.
Arsenal is uitgeschakeld en Barça gaat door naar de kwartfinale, waar de loting hen aan alle overige ploegen kan koppelen.

Opstelling FC Barcelona: Valdés; Alves, Busquets, Abidal, Adriano (90’: Maxwell vervangt Adriano); Mascherano (88’: Keita), Xavi, Iniesta; Pedro, Villa (82’: Afellay) en Messi