Nieuws December 2020

02-12

Ferencváros-Barça 0-3

De blaugranas hebben ook het vijfde duel in de groepsfase van de Champions League gewonnen. Tegen de Hongaarse kampioen werd het 0-3 voor de blaugranas, die al verzekerd waren van de volgende ronde.

Al vanaf het begin had het team van Ronald Koeman het beste van het spel. Binnen een paar minuten kreeg Martin Braithwaite een opgelegde kans, maar de Deen miste net de scherpte. Toch wisten de blaugranas nog binnen het kwartier te scoren. Antoine Griezmann wist de bal achter zijn stambeen in het doel te werken. Braithwaite wist in de 20e minuut alsnog de score te verdubbelen na een fraaie voorzet van Ousmane Dembélé. Nog binnen het half uur wist Barça al op 3-0 te komen, toen er een overtreding werd begaan op Braithwaite. De penalty die volgde, werd onberispelijk binnengeschoten door Dembélé. In het laatste kwartier voor rust werd er geen grote kans meer gecreëerd, waardoor het bij 0-3 bleef.

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien: Een aanvallend FC Barcelona. Onder andere Trincão, Dembélé en Pjanić kregen de kans om de score nog te vergroten, maar lieten dit na. Ook de Hongaren kwamen maar spaarzaam over de middellijn heen. De mooiste kans kwam wel op naam van Ousmane Dembélé, die in de slotfase de bal over de keeper lobde, maar zijn poging ging nét naast het doel. In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor de einstand werd bepaald op 0-3.

Opstelling Barça: Neto, Dest, Mingueza, Lenglet (65’ Aleñá), Alba (46’ Junior Firpo), Pjanić, Busquets (46’ Frenkie de Jong), Trincão, Griezmann (65’ Ricky Puig), Dembélé, Braithwaite ( 80’ Konrad de la Fuente)