Nieuws Maart 2022

04-03

Geen obsessie voor Ferran Torres

Tijdens een evenement over technologie, sport en gezondheid reflecteerde de FC Barcelona-spits op zijn eigen vorm en de recente verbetering van het team

Barça-spits Ferran Torres is over één ding duidelijk. "Ik ben blij, de coach heeft vertrouwen in mij en ik maak me geen zorgen over scoren. Je moet werken en de resultaten zullen vanzelf komen. Ik ben op de goede weg want soms gaat het erin, andere keren niet." De sleutel is om consistent te zijn, mentaal gelijk te hebben. Als er één naar binnen gaat, gaan ze allemaal naar binnen - je moet positief zijn", zei de blaugrana.

De winteraanwinst sprak via videoconferentie op een evenement georganiseerd door iNuba over de impact van technologie op de samenleving via sport en gezondheid.

Ferran vervolgde: "Er is veel focus op doelpunten, maar daar gaat het niet alleen om. Ik denk dat ik veel dingen voor het team breng. Het is waar dat ik een aanvallende speler ben, maar er zijn andere factoren, zoals verdedigend helpen, doelpunten maken, spel met elkaar verbinden... dat is ook allemaal belangrijk."

Positieve praat

Over de recente verbetering van het team erkende Ferran Torres dat Barça geleidelijk "de situatie omdraait".

"We hebben een jong team en ik denk dat we samen leuke dingen gaan doen", voegde hij eraan toe.

Hoewel de strijd om de titel buiten bereik lijkt, geeft de spits nog niet op: "Als je naar Barça komt, weet je dat het een van de beste teams ter wereld is en dat je elk seizoen moet strijden voor elke trofee. Hoewel er een kans is, zullen we alles geven tot het laatste moment."

Om af te sluiten, voegde Ferran zijn stem toe aan degenen die zich onlangs hebben verwonderd over de prestaties van zijn teamgenoot Pedri. "Elke keer dat hij het veld opgaat, laat hij zien wat voor speler hij is. Hij is anders en hij kan zijn stempel op deze generatie drukken", besloot de Valenciaan.

Foto: www.fcbarcelona.com