Nieuws November 2011

17-11

“Guardiola van vitaal belang voor Barça”

FC Barcelona heeft Guardiola een nieuw contract voorgesteld. “We doen er echt alles aan om Guardiola te behouden”, sprak voorzitter Sandro Rosell tegenover Al Jazeera. “Voor hem staat de deur naar het kantoor altijd open en het contract ligt klaar. Hij kan kiezen tussen één, twee, drie of vier jaar.”

FC Barcelona zal zich uitermate soepel opstellen tijdens de besprekingen. “Hij kan ook een contract tekenen voor één jaar met een optie voor nog een jaar, of een optie voor twee jaar. Het contact ligt op tafel om hem gelukkig en comfortabel te laten voelen. We hopen dat hij 'ja' zegt en bij ons blijft.”

Andrès Iniesta moet er niet aan denken dat Josep Guardiola aan het einde van het seizoen vertrekt bij FC Barcelona. De middenvelder hoopt dit 'horrorscenario' te voorkomen. Volgens Iniesta is de aanwezigheid van Guardiola van fundamenteel belang voor het succes van de club. De 40-jarige coach is in het bezit van een aflopend contract, nadat hij zijn verbintenis in Barcelona afgelopen seizoen met één seizoen verlengde. Guardiola wil niet vastzitten aan een meerjarig contract in Catalonië.

Iniesta maakt in een interview duidelijk dat spelers en coach nog altijd op één lijn zitten. De groep wil dan ook dolgraag door met Pep. “We zullen altijd hetzelfde blijven zeggen: we zijn heel, heel blij met Guardiola. Hij is het fundament van het Barça-project”, aldus de Spaans international in gesprek met Sport. “Wanneer de coach besluit aan te blijven, doet hij dat omdat hij het gevoel heeft nog steeds successen te kunnen boeken. Hij heeft eerder aangegeven dat het moeilijk voor hem wordt te blijven, wanneer hij dat gevoel niet meer heeft.”