Nieuws September 2011

14-09

Guardiola: “Ze kregen twee en een halve kans”

Na de teleurstellende 2-2 gelijkstand in het Champions League duel tegen AC Milan was er weer het nodige na te praten. AC Milan die letterlijk 90 minuten niet wist te scoren, kreeg het voor elkaar om toch 2-2 gelijk te spelen. Met een goal in de eerste en in de extra tijd kregen de bezoekers veel meer dan ze verdiende.

Guardiola geeft aan dat de band versterkt is door de tegenslag: “Deze dingen gebeuren in het voetbal, ze hebben twee en een halve kans gehad. Uit het resultaat valt niets te zeggen. Of er dingen zijn die we moeten verbeteren? Zeker, we moeten dergelijke situaties voorkomen en corrigeren waar nodig”.

De coach betreurde ook de blessure van Iniesta: “Helaas hebben we niet altijd dit soort dingen in de hand, hij zal moeten herstellen”. Met het oog op de vele blessures nam Guardiola het op voor zijn technische en medische staf: “We doen er alles aan om dit soort blessure te voorkomen. De hamstring is nou eenmaal een spier waar snel een blessure optreedt. De medische staf en trainers doen er alles aan om het te voorkomen, en we zijn ook niet tekort geschoten”. Pep vertelde wel opgetogen te zijn over de rentree van Puyol en Afellay.