Nieuws Augustus 2015

20-08

Hoofdrol voor Barça tijdens UEFA ceremonie

FC Barcelona zal op 27 augustus de hoofdrol spelen tijdens de Champions League ceremonie in Monaco. Die donderdag zal bekend gemaakt worden welke voetballer en welke voetbalster de UEFA Beste Speler en Beste Speelster zijn, en zal de loting plaatsvinden voor de groepsfase van de nieuwe editie van het kampioenenvoetbal.

Tevens krijgt Barça een grote eer toegewezen. De blaugranas worden onderdeel van de ‘Badge of Honour’ na het winnen van hun vijfde Champions League titel vorig seizoen. Ze voegen zich daarmee bij een select groepje: Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen en Liverpool wonnen de trofee elk vijf keer, en Ajax pakte de prijs drie keer achter elkaar.

Voor het in ontvangst nemen van deze erkenning zal er een vertegenwoordiger van elk van de vijf Champions League titels van Barça aanwezig zijn: Andoni Zubizarreta (1992), Juliano Belletti (2006), Carles Puyol (2009), Éric Abidal (2011) en Andrés Iniesta (2015).
Iniesta, de huidige Barça-aanvoerder én man of the match in Berlijn, zal de trofee naar het podium brengen. Daarna zullen de andere vier voormalige Barça-spelers de loting uitvoeren voor de groepsfase Champions League. Paolo Maldini en Javier Zanetti zullen tevens aanwezig zijn als vertegenwoordigers van de plaats van de finale in 2016: Milaan.

Na deze loting volgt de uitreikingsceremonie voor de beste speler en speelster van de UEFA. Barça heeft twee kanshebbers in haar gelederen: Leo Messi en Luis Suárez. Cristiano Ronaldo maakt de top drie van genomineerden compleet.