Nieuws April 2011

20-04

Iedereen naar Valencia

Zoals met alle grote wedstrijden heeft Josep Guardiola besloten om al zijn spelers mee te nemen naar Valencia voor de finale van de Copa del Rey, inclusief de geblesseerde spelers. Pep neemt ook alle B-spelers mee die hun opwachting hebben gemaakt in de competitie.

Na een vrije dag keerde de ploeg van FC Barcelona terug naar de training in het Ciutat Esportiva Joan Gamper. De laatste sessie voor hun vertrek naar Valencia vond achter gesloten deuren plaats, waarbij Pep en zijn spelers de laatste puntjes op de i zetten voor de grote bekerfinale tegen Real Madrid.

De volledige ploeg, inclusief de geblesseerde spelers, reizen naar Madrid af, evenals de gehele coachende staf. De ploeg die zal spelen bevat alle spelers uit het eerste team die beschikbaar zijn, plus Thiago en Fontàs. Alle spelers uit het reserveteam van Luis Enrique die hebben meegedaan aan de bekercompetitie zullen ook meereizen.

Carles Puyol was afwezig op de training. Hoewel hij zondag wel meetrainde ondanks zijn recente blessure, opgedaan in El Clásico in het Bernabéu stadion, miste hij de training van dinsdag wegens medische testen die moesten checken of de verdediger in staat zou zijn om te spelen in de finale. Uiteindelijk werd besloten dat Puyol fit genoeg is om te spelen, mits Josep Guardiola dit zo beslist.

Ook Adriano raakte geblesseerd in het competitieduel tegen Madrid, maar dinsdag stond hij zoals gewoonlijk op het trainingsveld met de andere spelers en hij is dan ook gewoon beschikbaar voor de bekerfinale.

Het team: Valdés, Pinto, Alves, Mascherano, Piqué, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Messi, Jeffren, Keita, Sergio Busquets, Pedro, Milito, Maxwell, Afellay, Adriano, Fontàs en Thiago.

De geblesseerde Abidal en Bojan zullen ook meereizen met de coachende staf en de Barça B spelers die meegespeeld hebben in de bekercompetitie (Nolito, Montoya, Miño en Jonathan dos Santos). Sergio Roberto en Marc Bartra komen echter niet mee; zij zijn niet beschikbaar wegens hun verplichtingen voor Spanje onder-20.