Nieuws Mei 2015

20-05

Iniesta: "Champions League is speciaal"

Middenvelder Andrés Iniesta heeft in samenwerking met een van Barça's sponsoren een aantal vragen beantwoord die via de sociale netwerken zijn gesteld. Een van deze vragen ging over de huidige vorm van het team. "De selectie is het hele seizoen al in hele goede vorm. Daarom zijn we dit seizoen ook gegroeid", vertelde El Blanquito, die verder vertelde: "We hebben een doel voor ogen en daar houden we aan vast." Iniesta kijkt daarom ook uit naar de finales die nog gespeeld gaan worden. "We zijn aan een goed seizoen bezig en we spelen nog twee belangrijke finales. Dat zegt toch ook iets", aldus de middenvelder.

Natuurlijk werd Iniesta ook gevraagd naar de Champions League finale die op 6 Juni in Berlijn wordt gespeeld. "De Champions League is heel anders dan de competitie, vooral een finale. Daarom moeten we dit duel zo normaal mogelijk benaderen", vertelde El Blanquito, die vervolgde met: "En toch moeten we genieten van de speciale wedstrijd."

De middenvelder reageerde ook op de vraag over zijn debuut bij de Blaugrana's. "De dag dat ik mijn debuut maakte was een van de gelukkigste dagen van mijn leven. Wie wil er nou niet voor zo'n team uitkomen", zei Iniesta, die verklaarde het niet alleen te kunnen: "Verder heb ik veel hulp van Xavi Hernández gehad. Hij is als voetballer en als mens uniek en bewonderenswaardig. Ik ben blij met Xavi als teamgenoot."

Video: www.fcbarcelona.cat