Nieuws Augustus 2009

02-08

LA Galaxy-Barça 1-2

Barça heeft zijn eerste duel op Amerikaanse bodem weten te winnen. Maxwell maakte zijn debuut voor de blaugranas. Ander goed nieuws kwam van Márquez, die na zijn blessure opgelopen vorig seizoen weer binnen de lijnen stond. Ook Dani Alves speelde zijn eerste oefenduel. Na 11 minuten was het al raak. Pedro loste een schot op de doelman van Galaxy af die hem wist tegen te houden. De rebound was voor Messi, maar zijn inzet werd door een verdediger op de lijn gekeerd. Waarna de bal weer terug in de voeten van Pedro belandde die ditmaal wel doeltreffend was. Na 30 min mag Márquez al weer het veld verlaten voor Henrique. Deze wissel was door Guardiola ingepland om de Mexicaan niet te veel te belasten. In de 37 minuut kreeg Barça een goede kans op de 2-0. Na een mooie combinatie tussen Messi, Bojan en Dos Santos wist Bojan het niet af te maken. Galaxy die de eerste helft nauwelijks tot kansen kwam weet dan toch de gelijkmaker te maken. In de 44e minuut liet Beckham zien dat hij nog steeds een grote vrije trappen specialist is. De Engelsman wist op voortreffelijke wijze de bal vanaf een meter of 30 in de linkerkruising te draaien. De tweede helft werd zoals verwacht de hele opstelling weer omgegooid. Op Henrique na, die de eerste helft inviel voor Márquez werden de overige 10 alle gewisseld. Zo konden Puyol, Busquets. Xavi en Henry hun debuut voor het nieuwe seizoen maken. Uiteindelijk mag Piqué in de 59 minuut Henrique vervangen. In de 66e minuut wist Barcelona weer op voorsprong te komen. Na een uitstekende steekbal van Busquets wist Jeffren de buitenspelval te ontlopen. Alleen voor de keeper schoof hij de bal voorbij de doelman tegen het net. In verloop van het duel kregen Sánchez en Jeffren nog kansen maar de eindstand bleef staan op een 2-1 overwinning voor de Blaugranas.

Eerste helft: Pinto, Alves, Márquez, Muniesa, Maxwell, Yaya Touré, Keita, Jonathan Dos Santos, Messi, Bojan, Pedro.

Tweede helft: Valdés, Puyol, Henrique (Pique), Fontàs, Abidal, Busquets, Xavi, Sánchez, Gudjohnsen, Jeffren, Henry.

Kijk hier voor de korte samenvatting van LA Galaxy-Barça.