Nieuws Februari 2015

20-02

Leo Messi aan het woord

Deze week bezocht Lionel Messi een evenement in Barcelona. hij maakte van de gelegenheid gebruik om een verschillende onderwerpen aan te snijden. Na zijn hattrick tegen Levante vorig weekend blaakt de Argentijnse dribbelaar van het zelfvertrouwen, een niet onbelangrijk detail nu hij met zijn ploeg de meest beslissende fase van het seizoen ingaat.

Over zijn persoonlijke vorm meldde Messi: “Ik voel me goed en ben blij met hoe het gaat. Ik wil het team blijven helpen. Afgelopen jaar was geen goed jaar voor ons; er waren teveel tegenslagen, zowel op als naast het veld. Ik hoop dat dat dit jaar allemaal verandert.”
Hij merkt wel dat hij geen jong jongetje meer is. “Ik ben geen zeventien of eenëntwintig meer, wanneer je lichaam de inspanning nog niet voelt. Je wordt ouder en dat merk je. Nu doe ik meer moeite om tijdens de rust goed op mezelf te letten en ik let meer op wat ik eet.” Het ouder worden heeft ook zijn positieve kanten, aldus de Argentijn. “Sinds ik ben begonnen ben ik veel veranderd. Ik ben volwassener geworden en heb zowel binnen als naast de lijnen veel geleerd. Sommige dingen van de oude Messi zijn er nog, maar niet veel.”

Messi besprak ook zijn team, de veranderingen en de doelen die Barça gesteld heeft. “We streven ernaar om alle titels waarnaar we dingen te winnen. Wij zijn Barça en het is onze plicht om ervoor te vechten om alles te winnen. We willen niet met lege handen staan, zoals vorig seizoen. Ik denk dat onze instelling is veranderd sinds Anoeta. We zijn gretiger, stappen het veld op een andere manier op. Het team wilde dingen veranderen en dat hebben we gedaan. Het is niet zo dat we het niet probeerden in die wedstrijd, maar het lukte ons gewoon niet om het juiste resultaat te boeken.”
Hoe is het nu anders? “Nu willen we snel naar het doel en de gaten in de verdedigen benutten. Het betekent niet dat we de Barça-stijl van balbezit houden veranderd hebben, maar we zijn ook begonnen met het toepassen van een countertactiek, iets dat we voorheen niet zo vaak deden.” Messi ziet dan ook dat het team veranderd is: “Ons moraal is geweldig op het moment. We spelen topvoetbal. We weten dat we nog niets gewonnen hebben, maar spelend op dit niveau weten we dat we er wel toe in staat zijn.”