Nieuws September 2015

03-09

Luis Enrique op UEFA Coaches Forum

Afgelopen woensdag werd in Nyon het veertiende UEFA Elite Club Coaches Forum gehouden, en Luis Enrique was daar uiteraard bij, samen met andere toptrainers van het Europese continent. Zo waren er onder anderen de coaches van veel teams die dit seizoen in de Champions League zullen strijden om die felbegeerde Cup met Grote Oren, zoals Rafa Benítez (Real Madrid), Massimiliano Allegri (Juventus) en Laurent Blanc (Paris Saint-Germain). Ook illustere namen als Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti en Alex Ferguson gaven acte de presence.

De UEFA houdt deze bijeenkomst om veranderingen te bespreken die zijn doorgevoerd in de voorschriften voor het nieuwe seizoen, en enkele andere die zijn voorgesteld voor de toekomst. Voormalige internationale scheidsrechter Pierluigi Collina, die momenteel werkt in de UEFA Scheidsrechterscommissie, was er ook om uitleg te geven over sommige consequenties ervan.

Luis Enrique arriveerde in Zwitserland in de woensdagochtend en werd meteen gebracht naar het UEFA Hoofdkwartier te Nyon.
Tijdens de meeting werd een boek uitgedeeld dat gedetailleerd verslag doet van de statistieken van de2014/15 editie van de Champions League. FC Barcelona, als winnaar van het kampioenenbal, staat op de cover, en Luis Enrique schreef, als winnende trainer, de proloog van het boek.