Nieuws Oktober 2014

07-10

Meer mogelijke records voor Bravo

Doordat Claudio Bravo in het uitduel tegen Rayo Vallecano niet is gepasseerd, heeft de keeper het record van meeste minuten niet gepasseerd vanaf de start van de competitie over genomen van Pedro María Artola. Er liggen voor Bravo meer records in het verschiet. Enkele van deze records volgen hieronder:

Het competitierecord van Barça is neergezet door Miguel Reina staat nu op 824 minuten. De huidige keeper van de blaugrana’s heeft dus nog 194 minuten om ‘de nul’ te houden om dit record te halen.

Barça’s totale record (in alle competities) zonder tegendoelpunt is voor Víctor Valdés en staat op een totaal van 876 speelminuten.

Het competitierecord van de Primera División is behaald door Abel Resino van Atlético Madrid. In het seizoen 1990/91 wist de doelman 1275 minuten zijn doel schoon te houden. Detail: degene die in de 1276e minuut scoorde is de huidige coach van FC Barcelona Luis Enrique, die in dit seizoen uitkwam voor Sporting Gijon.

Dany Verlinden heeft het Europees record. In het seizoen 1990/91 wist de keeper van Club Brugge 1390 minuten geen tegentreffer te incasseren.

Mocht Bravo dit record binnen halen, heeft de doelman van Barça nog een lange weg te gaan voor hij het wereldrecord binnen heeft. Geraldo ‘Mazaropi’ wist tussen 18 Mei 1977 en September 1978 de nul te houden. Dit komt neer op 1876 minuten, wat neerkomt op ruim 20 duels.

Video: www.fcbarcelona.cat