Nieuws April 2014

07-04

Messi de kwelgeest van Atlético

Lionel Messi wist tot nu toe al 20 keer de keeper van Atlético Madrid te passeren en is daarmee een nachtmerrie voor de Madrileense club. Van de 20 treffers scoorde Messi er 17 in de Spaanse competitie en 3 voor de Copa del Rey. De doelpunten verdeelde El Pulga vrijwel gelijk over de twee stadions; 12 in Camp Nou en 8 in Vicente Calderón.

Dit seizoen wist Messi echter nog niet de bal in het net te krijgen in één van de drie ontmoetingen tegen Atlético. Woensdag zal de Argentijnse aanvaller in het Vicente Calderón weer willen bewijzen de grote kwelgeest voor de verdediging te zijn. Dan staat de return kwartfinale voor de Champions league op het programma. De eerste kwartfinale in Camp Nou eindigde in een 1-1 gelijkspel. Messi is goed in vorm; hij heeft in de laatste vijf competitieduels maar liefst tien doelpunten gescoord.

De komende dagen zal Messi nog wat slapeloze nachten veroorzaken voor de verdedigers van Atlético Madrid, want naast zijn opmerkelijk hoge aantal treffers tegen Atlético, is een doelpunt van Messi bewezen doorslaggevend te zijn voor een overwinning. Barça verloor namelijk slechts eenmaal van Los Rojiblancos na een doelpunt van Messi. De enige keer was in het seizoen 2008/09.

Naast Lionel Messi neemt coach Tata Martino de volgende spelers mee naar het Vicente Calderón: Pinto, Oier Olazábal, Montoya, Fàbregas, Puyol, Xavi, Pedro, Iniesta, Alexis, Neymar, Mascherano, Bartra, Busquets, Song, Jordi Alba, Afellay, Tello, Adriano, Alves en Sergi Roberto. Bijzonder aan de geselecteerde spelers is de naam van Carles Puyol. De verdediger zal met het team meereizen naar Madrid ondanks dat hij nog niet fit is. Het is belangrijk voor het team om hun aanvoerder erbij te hebben.