Nieuws Juni 2014

05-06

Messi: “Ik wil met Argentinië wereldkampioen worden”

Nog maar een paar dagen en dan gaat het Wereldkampioenschap 2014 van start. Een voetballer die tijdens dat toernooi in Brazilië zeker weten nauwlettend in de gaten gehouden zal worden door de media is Leo Messi. In een persoonlijk interview sprak het Amerikaanse sportnetwerk ESPN met de Argentijnse dribbelaar over zijn leven binnen en buiten het voetbal.

De viervoudig winnaar van de Ballon d’Or werd gevraagd naar de beste spelers op de wereld en dacht er geen seconde over na om drie van zijn teamgenoten van FC Barcelona te noemen: Neymar, Andrés Iniesta en Xavi Hernández. Hij is ook een bewonderaar van Cristiano Ronaldo van Real Madrid, en Franck Ribéry en Arjen Robben van Bayern München. “Ik zou een heleboel andere spelers kunnen noemen, maar ik denk dat het iets is dat de fans moeten bepalen,” vindt Messi.

De queeste van Argentinië naar het winnen van de wereldtitel begint op 15 juni tegen Bosnië, in een groep die aangevuld wordt door Iran en Nigeria. Het wordt voor Messi de derde keer dat hij op een WK verschijnt, en dit keer is hij aanvoerder. “Als voetballer ben ik de afgelopen jaren volwassen geworden. Ik heb veel goede en slechte dingen meegemaakt die me tot een betere professional gemaakt hebben,” vertelt Leo. “Ik zou de beker dolgraag willen winnen met Argentinië. Niet om de manier waarop mensen van buitenaf me bekijken te veranderen, maar omdat dat het doel van het team is en om in staat te zijn een nieuwe titel aan mijn palmares toe te voegen… Ik ben heel jaloers op mijn teamgenoten die de titel al gewonnen hebben. Hoe vaak ik het ze ook vraag, ze zullen dat gevoel nooit voor me kunnen beschrijven.”

Messi spreekt ook over hoe hij hier, op de dag van vandaag, gekomen is. ‘Het was de wil om steeds beter te worden, meer te willen en de eerste te zijn die kritisch is op mezelf.” Maar de grootste verandering in zijn leven de afgelopen tijd is niet aan voetbal gerelateerd. “Vader worden laat je dingen op een andere manier bekijken. Nu is mijn zoon dat was vooropstaat, dan de rest. Het heeft me enorm veranderd.”

video: www.fcbarcelona.cat