Nieuws September 2011

06-09

Messi leidt Argentinië naar zege

Lionel Messi heeft de inwoners van Bangladesh dinsdag waar voor hun geld gegeven. Mede dankzij twee assists van de aanvoerder won Argentinië met 3-1 van Nigeria.

Messi kreeg na 20 minuten een flinke elleboogstoot in het gezicht, maar kon gelukkig verder voetballen nadat het bloed gestelpt was door de Argentijnse verzorging. Binnen een half uur was het oefenduel beslist. Messi gaf voor op Gonzalo Higuaín, de aanvaller van Real Madrid faalde niet en passeerde de keeper van Nigeria, Dele Aiyenugba.

Dé actie van het duel was van Lionel Messi. Een paar minuten na de openingstreffer liet de sterspeler van Barça met een fabelachtige dribbel meerdere Nigerianen staan. Messi hoopte te scoren, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Aiyenugba. In de rebound was Ángel Di María wel trefzeker: 2-0.

Na rust mocht VVV-aanvaller Ahmed Musa zijn opwachting maken. Het talent stond niet aan de basis van een treffer, maar mocht wel binnen een minuut juichen: Chinedu Obasi maakte de aansluitingstreffer.

Ook landgenoot Uwa Elderson kwam tot scoren, zij het in het verkeerde doel. Met een eigen doelpunt. De Nigeriaan passeerde na een actie van Higuaín op ongelukkige wijze zijn eigen doelman en zorgde zo voor de 3-1 eindstand.