Nieuws November 2012

25-11

Messi verblijdt twintig zieke kinderen

Vrijdag was Leo Messi in het Ciutat Esportiva. Ditmaal niet om te trainen, maar om een groep erg zieke kinderen te verwelkomen. De kinderen kwamen van over de hele wereld, zoals Amerika, Israël, Griekenland en het Verenigde Koninkrijk. Er was zelfs een kind uit Nederland aanwezig.

Deze dag was een van de mooiste dagen in het leven van deze kinderen. De grote droom die ze allemaal deelden, was het ontmoeten van de Barça-ster en wat tijd met hem doorbrengen, en op deze dag kwam die droom uit. Op een van de grote velden naast La Masía sprak Messi met de kinderen, deelde handtekeningen uit en voetbalde zelfs met hen.

De ontmoeting was onderdeel van de “Tot és possible / Todo es posible / All is possible” campagne. Om die reden gaf Messi dan ook elk kind een shirt met diezelfde slogan, samen met andere FC Barcelona goodies en tickets voor de Camp Nou Experience. Dit was allemaal mogelijk dankzij Messi’s bijdrage aan de maatschappij via de Leo Messi Foundation, de FC Barcelona Foundation, de Make-A-Wish® Spain Foundation en de Ànima Foundation. Daarnaast werd het georganiseerd met de Wereldkinderdag op 20 november dat gericht is op het promoten van welvaart voor kinderen, en met name zij die dat het meeste nodig hebben.