Nieuws Juni 2011

29-06

Messi wil Argentijnse harten veroveren

Vanaf 1 juli speelt Messi met zijn land Argentinië in de Copa America. In Barcelona is hij een grote ster, maar die faam heeft hij in Argentinië nog niet. In zijn vaderland wordt hij nog steeds vergeleken met Maradona en hij verliest deze vergelijking nog heel vaak. Dit kan helemaal anders worden als Argentinië de komende maand de Copa America weet te winnen. Dan zal de Barça ster wel zijn stempel moeten drukken op de wedstrijden om de Copa America.

In Buenos Aires en omstreken wordt Messi vooral gezien als een kind van FC Barcelona, die dankzij de aanwezigheid van andere toppers, zoals Xavi en Iniesta kan uitblinken. In Catalonië, Spanje en de rest van de wereld wordt Messi gezien als beste speler van de wereld. Maar een uitzondering hierop is Argentinië. “Ik sta daar altijd ter discussie omdat we helaas nog niets hebben gewonnen met de nationale ploeg”, zei Messi onlangs.

Tijdens de voorbereiding op de Copa America ontving de Barça ster lauwe reacties van de fans. “Hier houden ze nog niet zo van me als in Barcelona. Hopelijk komt dat nog”, zei Messi over de reacties. Op zijn schouders rust de komende weken een zware taak. De laatste twee edities van de Copa America verloren de Argentijnen van Brazilië, iets wat dit jaar in eigen land niet mag gebeuren.