Nieuws December 2014

11-12

Mogelijke tegenstanders Champions League

FC Barcelona heeft door de overwinning van woensdag de groepswinst in groep F weten veilig te stellen, en hierdoor zijn er enkele teams die ze in de volgende ronde, de achtste finale kunnen treffen. Van de vier deelnemende Spaanse ploegen zijn er drie (Barça, Real, Atletico) als groepswinnaar geëindigd, en is Athletic Bilbao derde geworden. Hierdoor moet Bilbao verder in de Europa League, al hebben ze daar met een finaleplaats in 2012 goede herinneringen aan. Van alle nummers twee kan Barça slechts PSG niet treffen, aangezien dat al de tegenstander was in de groepsfase.

Evenals vorig jaar is Manchester City een mogelijke tegenstander. Manchester City had vorig jaar hoge verwachtingen toen ze Barcelona in de achtste finales troffen, maar Barcelona behaalde twee zakelijke overwinningen. In Manchester stelde Barcelona al de voortgang in het toernooi veilig, door met 0-2 te winnen na een gescoorde penalty van Messi en een late beslisser van Dani Alves. In Camp Nou waren de rollen soortgelijk, want ook toen vonden Messi en Alves gezamenlijk het net. Het werd 2-1 in Camp Nou. Manchester City is ternauwernood tweede geworden in een poule met onder andere een van de topfavorieten Bayern. Manchester City heeft met Yaya Touré een ex-blaugrana in de gelederen. Juventus is tweede geworden in een poule met de Spaanse kampioen Atletico Madrid, en is hierdoor ook een mogelijke tegenstander. Ook FC Basel uit Zwitserland, met de soortgelijke shirts komen misschien uit de koker rollen, want zij verzekerden zich dinsdag in een directe ontmoeting met Liverpool al van de tweede plaats achter Real  Madrid.

Bayer Leverkusen is al een oude bekende van Barcelona, want in 2012 troffen de teams elkaar ook in de achtste finale. In Duitsland behaalde Barcelona een simpele 1-3 zege, maar het echte feest barstte los in Camp Nou. Leverkusen hoopt van harte dat het niet tegen Barcelona moet spelen, want de voorgaande keer in Camp Nou werd het maar liefst 7-1 voor Barcelona! Lionel Messi scoorde toen als eerste speler in de Champions League vijf doelpunten in een enkele wedstrijd. Arsenal is ook al vaak zat opponent geweest van Barcelona. In 2006 werden de Londenaren verslagen in de finale, en in 2010 en 2011 moesten ze er ook aan geloven. De laatste mogelijke tegenstander is Shakhtar, die Barcelona ook kent van onder andere ontmoetingen in de kwartfinale en de groepsfase.