Nieuws Juni 2015

15-06

Neymar neemt Brazilië aan de hand

Brazilië heeft het eerste duel de groepsfase van de Copa America winnend afgesloten. Neymar was de belangrijkste man bij de gele kanaries. Peru werd in een matige wedstrijd met 2-1 verslagen.

Peru kwam snel op voorsprong na gekluns in de verdediging van de Brazilianen. Neymar maakte dit snel goed door een voorzet van zijn blaugrana collega Dani Alves binnen te koppen. Een zwak Brazilië wist niet te overtuigen. Alleen Neymar liet zo nu en dan zijn kwaliteiten zien. Zo lag er een verdediger de eerste helft in de weg en de tweede helft spatte een schot uiteen op de lat. Vlak voor tijd kreeg Neymar nog een grote kans die naast ging. Het duel leek uit te lopen op een teleurstellend gelijkspel maar met een briljante steekbal wist Neymar Costa alleen voor de doelman te zetten. Die schoot de 2-1 in blessuretijd binnen.