Nieuws Oktober 2011

25-10

Nominaties FIFA Gouden Bal

Eerder gaven we al aan dat er 9 blaugranas op de lijst van 50 kanshebbers voor de FIFA Gouden Bal stonden. Maar ook de Chileen Alexis is aan de lijst toegevoegd, waardoor 20% van de genomineerde in het blaugrana speelt. Messi, Iniesta, Xavi, Fàbregas, Piqué, Puyol, Villa, Alves, Abidal en Alexis maken allen kans op de Gouden bal.

Op 1 november zal er de definitieve lijst van 23 spelers door de Franse krant France Football bekend gemaakt worden. Op 5 december zullen de 3 finalisten bekend gemaakt worden. Tijdens het traditionele FIFA gala op 9 januari 2012 zal de beste voetballer van de wereld worden verkozen.

Opvallende afwezigen bij de Catalanen zijn Pedro, Busquets en Valdés. De huidig beste voetballer van de wereld, Lionel Messi, wordt wederom gezien als de grote favoriet.

Totale lijst van genomineerde: Messi, Iniesta, Xavi, Fàbregas, Piqué, Puyol, Villa, Alves, Abidal, Alexis, Robben, Van der Vaart, Van Persie, Sneijder, Silva, Khedira, Schweinsteiger, Lahm, Gomez, Klose, Müller, Ribéry, Eto'o, Agüero, Luis Suárez, Forlan, Hernandez, Rooney, Neymar, Di Natale, Özil, Casillas, Alonso en Ronaldo.