Nieuws Oktober 2021

27-10

Opnieuw verlies

Na het verlies van de Clasico treed FC Barcelona midweeks aan tegen Rayo Vallecano. Er staat veel op het spel voor de Catalanen. De Madrilenen beginnen fel aan de wedstrijd en zetten de Blaugranas vast. Barça heeft het lastig en mist ook een aantal spelers door blessures. Nico treedt, door de blessure van Frenkie de Jong, voor het eerst in de basis en doet dit niet onverdienstelijk. Een handje vol kansen meer levert het Rayo niet op en Barça levert alleen een niet te missen kans op voor Dest na een fantastische actie van Depay. Desondanks wordt de uststand 1-0 in het voordeel van Rayo na een fout van Busquets is de 'oude' Falcao de afmaker.

De tweede helft geeft weinig veradering in het spelbeeld. Barça probeert het wel maar is krachteloos en uit vorm. De Catalanen krijgen de ultieme kans om langzij te komen. Een strafschop na een overtreding op Depay. De Nederlander neemt zelf de strafschop maar zijn inzet wordt gestopt door doelman Dimitrievski. In de 8 minuten extra tijd krijgen de Catalanen nog een tweetal mogelijkheden maar zelfs deze worden niet benut. En zo gaat de overwinning naar Rayo Vallecano. Koemans Barcelona slikt opnieuw een nederlaag....