Nieuws Februari 2012

13-02

Puyol: “We geven niet op”

“We zijn natuurlijk niet blij met de wedstrijd tegen Osasuna, maar de competitie is nog niet afgelopen. We moeten realistisch zijn en accepteren dat het lastig zal worden, maar als dit team iets heeft, dan is het wel dat we niet zullen opgeven, en tot het einde zullen vechten.” Zo drukte Carles Puyol de gevoelens van de selectie uit na de nederlaag in Pamplona, maar liet hij meteen ook weten hoe iedereen tegen de rest van het seizoen aankijkt. Als de Barça-aanvoerder ergens duidelijk over is, dan is het over het feit dat het team de titel nog niet opgegeven heeft en dat het team de competitie niet zal negeren om simpelweg op de andere twee grote competities die op het spel staan te concentreren. Puyol: “We zullen vechten voor alle drie de titels, en zij die anders denken, zitten verkeerd.”

Volgens Puyol moet Barça nu doorspelen in La Liga zoals ze in voorgaande jaren gedaan hebben, toen ze aan de leiding stonden voor het grootste deel van het seizoen. “Voorheen stonden we voorop en waren we gedwongen om te blijven winnen omdat andere teams vlak achter ons stonden. Nu moeten we proberen te winnen en druk op hen uitoefenen om hetzelfde te doen.” Hoewel de centrale verdediger toegaf dat Barça afhankelijk is van Real Madrid om het gat tussen de twee teams te dichten, hun doel is om zich te focussen op henzelf. “We moeten proberen te winnen en als dat lukt, geweldig; als dat niet lukt, dan hebben we het in elk geval geprobeerd.”

Puyol wilde geen excuses maken voor de zure nederlaag tegen Osasuna, maar liet wel weten dat de staat van het veld in het Reyno de Navarra hun spel dusdanig aantastte. “We wisten dat het koud zou zijn, maar het grootste probleem was het veld. Het duurde heel lang voor we in ons spel zaten. Het was lastig om stevig te staan en dat is wat ons schaadde, en het aanpassen daaraan duurde erg lang.”