Nieuws Maart 2014

23-03

Real Madrid - Barça 3-4

Zondagavond hebben de Catalanen gewonnen van Real Madrid. In Santiago Bernabéu was Barça met 3-4 te sterk voor de Koninklijke. Het duel begon met een minuut stilte in nagedachtenis aan de eerste president van Spanje na het Franco regime.

Beide ploegen kenden het belang van de wedstrijd en begonnen daarom sterk aan het duel. Dit leverde aan beide kanten mogelijkheden op. Neymar kon schieten, maar zijn schot was te zwak. Aan de kant van Real Madrid wist Benzema een kans te creëren. Zijn schot ging naast. Uit de aanval die hierop volgde, wist Andrés Iniesta de score te openen. De middenvelder schoot de bal hard achter de Madrileense keeper Diego Lopez. Na deze treffer ging het tempo nog verder omhoog. Wederom kon de Koninklijke via Benzema gevaarlijk worden, maar de fransman miste het doel. Aan Catalaanse kant wisten Lionel Messi en Neymar de score niet te vergroten. Snel hierna wist Benzema de gelijkmaker te scoren en Los Blanco’s zelfs op 2-1 voorsprong te zetten. De fransman kon de score voor Real Madrid nog verder vergroten, maar Gerard Piqué wist de bal nog van de lijn te halen. Kort voor rust wist Messi de gelijkmaker binnen te werken, wat een 2-2 ruststand betekende.

Na de rust hielden beide ploegen het tempo hoog, waardoor het een enerverend duel bleef. Tien minuten na rust leek Cristiano Ronaldo op het doel van Víctor Valdés af te kunnen gaan, maar werd net voor het strafschopgebied door Dani Alves naar de grond gewerkt. De scheidsrechter oordeelde in het voordeel van de Portugees en gaf Real Madrid een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Ronaldo zelf binnengeschoten. Beide ploegen bleven hierna voor de winst gaan, waardoor het een aantrekkelijk duel bleef. In de 63e minuut leverde dit een penalty op voor Barça. Neymar leek door Sergio Ramos naar de grond te worden gewerkt, waardoor de Spaanse verdediger met rood het veld moest verlaten. Messi verzaakte niet en zorgde voor de gelijkmaker. Na deze gelijkmaker kregen de Blaugrana’s het betere van het spel. Dani Alves kon van afstand uithalen, maar raakte de paal. Javier Mascherano wist de bal over de goal van Real Madrid te schieten. In de slotfase werd Iniesta door Xavi Alonso en Modric naar de grond gewerkt. De scheidsrechter gaf wederom een penalty aan de Catalanen. La Pulga wist ook deze strafschop te benutten en zette Barça op een 3-4 voorsprong. Na deze treffer wisten beide ploegen niet meer te scoren, waardoor FC Barcelona deze editie van El Clásico wist te winnen.

Met deze overwinning nadert Barça de koplopers in de Primera División, Real Madrid en Atlético Madrid tot op één punt.

Opstelling Barça: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets, Cesc (77’ Alexis), Neymar (68’ Pedro), Messi en Iniesta