Nieuws Maart 2014

24-03

Record en mijlpalen voor Messi na Clásico

Tijdens el Clásico  wist Lionel Messi een hattrick te maken en daarmee wist hij weer een record te verbeteren en diverse mijlpalen te bereiken. Zo is hij Alfredo Di Stéfano voorbij als topscorer aller tijden in el Clásico. De kleine Argentijn staat nu op 21 Clásico-doelpunten terwijl  de oud speler van Real op 18 staat. Messi had maar 27 wedstrijden nodig om op dit aantal te komen en de ex-speler van Real had 30 wedstrijden nodig om op 18 Clásico-doelpunten te komen. Messi krijgt de komende jaren de kans om het record verder uit te bouwen.

Door de hattrick ging Messi ook ex-Real speler Hugo Sánchez voorbij op de topscorerslijst van de Primera División en hij is daarop nu de beste buitenlandse speler. Maar ook dat zal niet lang meer duren, want met 236 treffers staat hij nog 18 doelpunten achter op Telmo Zarra.

Met zijn hattrick maakt Messi duidelijk dat Real 1 van zijn favoriete tegenstanders is, want hij wist tegen de Koninklijke al 21 keer te scoren en dat is het hoogste aantal van alle Primera División ploegen. Daar achter volgen Atlético Madrid waar tegen hij 20 keer scoorde en Ossasuna moest inmiddels 19 doelpunten incasseren van Messi. Uit deze cijfers blijkt dat hij een voorkeur heeft om te scoren tegen ploegen uit Madrid. Maar het Bernabéu is inmiddels ook een favoriet stadion voor hem. Want van de 21 doelpunten in el Clásico scoorde hij er 12 in het Bernabéu en 9 in Camp Nou.

De hattrick leverde nog meer leuke feiten op. Zo heeft Messi inmiddels 102 wedstrijden op zondag gespeeld en tijdens die wedstrijden wist hij ook 102 keer te scoren. In de wedstrijd tegen Real, maakte de snelle Argentijn ook zijn 400ste doelpunt uit zijn carrière. Hier had hij 520 wedstrijden voor nodig. Zo maakte hij voor Barça 347 doelpunten, voor Argentinië 37 doelpunten, voor Argentinië U20 wist hij 14 keer het net te vinden en voor Argentinië U 23 schoot hij 2x raak.