Nieuws November 2010

11-11

Reorganisatie

Langzaam maar zeker komen de eerste details naar buiten van de grote reorganisatie die F.C. Barcelona vrij snel wil gaan doorvoeren. Gedwongen ontslagen worden hierbij niet uitgesloten

Tot op heden werden al veel besparingen doorgevoerd maar gevreesd wordt dat deze maatregelen niet voldoende zullen zijn om de club weer gezond te krijgen. En dus zal er flink worden gesneden in het werknemersbestand dat de afgelopen jaren flink gegroeid is.

Nadat het bestuur zich maandag al over de nieuwe organisatiestructuur heeft gebogen en aan de hand daarvan de grote lijnen heeft uitgezet is het nu de beurt aan de daarvoor verantwoordelijken daar invulling aan te gaan geven. De algemeen directeur, Antoni Rossich, over wie nu al enig ongenoegen is dat al geleid heeft tot kleine conflicten, is nu aan zet. 

Ook personeel hoger in de organisatie en op belangrijke posities zullen door de maatregelen getroffen worden. In sommige gevallen betreft het vertrouwelingen van het vorige bestuur (naast Joan Laporta ook Ferran Soriano en Marc Ingla) maar ontkent wordt dat dat een bepalende factor is bij beslissingen. In enkele gevallen zijn contracten van aan Laporta gelieerde medewerkers ontbonden en zijn er schadevergoedingen betaalt maar er zijn ook medewerkers in dienst gebleven vanwege hun efficiency.

Gerelateerd nieuws