Nieuws April 2024

27-04

Return halve finale CL Femení

Zaterdagavond 18.30 uur klinkt het fluitsignaal voor de aftrap van de return van de halve finale Champions League voor de vrouwen van FC Barcelona (en Chelsea).

Chelsea was in Barcelona de winnende partij: 0-1. Dat betekent dat er minimaal met 2 doelpunten verschil gewonnen moet worden door de Barça Femení. Niet onmogelijk, wel erg lastig. Zeker in een tot de nok toe gevuld stadion.

De Engelse vrouwen hebben een ploeg die je in La Liga niet tegenkomt. Vanuit een degelijke organisatie (waaronder de sterke verdediging) hadden ze in Barcelona de wedstrijd in handen. De 0-1 kwam tot stand via een geplaatst schot van Cuthbert. FC Barcelona Femení kon daar niet veel tegen inbrengen. Onbekend fenomeen: een achterstand op eigen veld! En ook nog verlies!

Opmerkelijk was het vele balverlies dat Barça leed. Vooral ook door de druk van Chelsea. In de 75e minuut bijna de 0-2; gelukkig ging de bal over het doel.

En zo is het de taak van de vrouwen om een doelpunt te voorkomen en er zelf minimaal 2 te maken. Dat betekent vanaf het begin concentratie en een gesloten verdediging. Om dan vanuit het middenveld door te stoten naar de aanvallers die heel scherp zullen moeten zijn.

Het kan toch niet zo zijn dat de vrouwen van FC Barcelona de finale niet halen!!!

Visca Barça Femení!!

Vermoedelijke opstelling Barça: Coll, Batlle, Paredes, Engen, Rolfö, Aitana, Walsh, Patricia, Graham Hansen, Paralluelo, Caldentey

Vermoedelijke opstelling Chelsea: Hampton, Lawrence, Carter, Buchanan, Charles, Nusken, Cuthbert, Rytting, Ramírez, James

Foto: fcbarcelona.com