Nieuws Mei 2013

12-05

Rosell: “Mooiste moment terugkeer Abidal”

Het doet er eigenlijk niet meer toe want FC Barcelona is voor de 22e keer kampioen van Spanje. Toch zullen de spelers van Tito alles gaan geven om ook zondagavond te winnen van Atlético Madrid.

De Catalaanse kranten kopte vanmorgen nagenoeg gelijk: Campeones!. Ook werd er gesproken van La Liga de Tito. Een kampioenschap met doorzettingsvermogen, overlevingskracht. De afwezigheid van Tito vanwege een tumor in zijn speekselklier heeft iedereen geraakt. De oefenmeester revalideerde in New York. Ook Roura krijgt een grote rol toegediend in de titel door de media. De assistent nam het waar tijdens de afwezigheid van Vilanova.

Voorzitter Rosell noemt het seizoen uitstekend. “We moeten het seizoen meer credit geven. We zijn de beste van Spanje en horen bij de beste 4 van Europa. We moeten niet vergeten dat we ook afscheid hebben moeten nemen van de beste coach van de wereld. Hem vervangen leek erg lastig. En toen Vilanova tijdens het seizoen het elftal tijdelijk moest verlaten was ook niet makkelijk.”  Rosell melde ook zijn mooiste moment: “Als ik een moment moet kiezen, dan is het de terugkeer van Abidal. Dit zal een van de mooiste momenten van de club zijn. Als we een namen op deze titel moesten geven dan zou het het de titel van Abidal en Tito zijn.”